: : : SLAD : : : Spoločnosť LARPov a Drevární

Odložte na chvíľu meče a hoďte reč, priatelia!
Aktuálny čas je Štv Sep 09, 2010 10:01 pm

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 258 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 18  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: [2010] Tordhan
PoslaťNapísal: Sob Máj 22, 2010 10:25 am 
Obrázok užívateľa

tak sorry, nieco som asi zmeskala, ale nikde som skutocne nevidela ani nepocula debatu ohladom konkretnych kostymovych poziadavkoch, ako by malo byt napr. nosenie zavoja. stale sa hovorilo, len ze kostym ma mat ,,nejake" orientalne prvky. s cim suhlasim. o zavoji pocujem teraz prvy krat.
ja sa nechcem hadat, mna sa ten zavoj tiez netyka :lol: len uprimne lutujem tie holky, ktorych ano.

nerozumiem trosku vyjadreniu: ,,je to tak ohladom ,,doma" - nerozumiem, co tym myslis.

a jasne, ze je teraz uz neskoro nieco menit. tiez som na to narazala. ale skor som tym myslela, ze ste nedali dostatocny doraz na to, ze tie kostymi maju byt orientalne. ked som to tu v jednej z tem pred casom nadhodila, tak kopec ludi bolo strasne prekvapenych. na to, ze nemate zjednotenu atmosferu, upozornujem uz od minuleho tordhanu...

Vsednost je najbestialnejsi vrah vznesenych citov. (Frantisek Svantner> Nevesta hol)

PoslaťNapísal: Sob Máj 22, 2010 10:28 am 
Agresívna nutria
Obrázok užívateľa

Citácia:
nerozumiem trosku vyjadreniu: ,,je to tak ohladom ,,doma" - nerozumiem, co tym myslis.
vyjadrujem tym suhlas s jednym odstavcom, ktory si pisala :) ze na larpe je toho sukromia podstatne menej, nez v realnom zivote

Citácia:
ja sa nechcem hadat, mna sa ten zavoj tiez netyka :lol: len uprimne lutujem tie holky, ktorych ano.
tyka sa to presne 4och holiek - a s tymi uz v pripade potreby vykomunikujeme mozne alternativy k obojstrannej spokojnosti.

PoslaťNapísal: Sob Máj 22, 2010 11:52 am 
Obrázok užívateľa

Osobne si myslim, ze zavoj z obrazku c.1 od Ondra by nemal byt taky hrozny doplnok, aby sa kvoli nemu slecna uvarila vo vlastne stave a vsetci sme ich kvoli tomu museli lutovat. Ludia tam minule chodili cely den v presivke a brneni a tu sa debatuje o jednej tenkej latke pred pusou? :roll:

PoslaťNapísal: Sob Máj 22, 2010 12:17 pm 
Obrázok užívateľa

Hm, ja len k debate o zavojoch a tak, ja som povodne to zahalenie tvare pochopila tak, ze ma dosiahnut aby slachtic nevidel jej tvar... na to sa kedysi pouzivali tiez vejare a podobne haluze pokial sa nemylim... cize uz je z toho striktne zavoj?

(ano, aj ked nejdem a moc nereagujem tak citam vsetko k hre xD)

PoslaťNapísal: Sob Máj 22, 2010 2:53 pm 
Agresívna nutria
Obrázok užívateľa

Aryanna:

závoj, vejár, potápačská helma... všetko poslúži :)
Citácia:
- Šľachtičnej určuje zvyk a slušnosť byť v prítomnosti muža šľachtica vždy so zahalenou tvárou, bez výnimky.

PoslaťNapísal: Sob Máj 22, 2010 10:40 pm 
Obrázok užívateľa

Tak predsa som to potom pochopila v pohode :) a tym padom odpada problem co maju slecny so zavojmi, kedze sa to realne da vyriesit pohodovejsie :)

// tak snad niektorej toto uvedomenie si moznosti aj pomohlo ;)

PoslaťNapísal: Pon Máj 24, 2010 9:15 am 
Obrázok užívateľa

Týka sa to presne 4 8) hmm...hold niečo s tým musíme porobiť.
Ale tak ok no.
Aj keď osobne si myslím, že zriešiť by sa to dalo aj oveľa pohodlnejšie ako čepiec či iná pokrývka hlavy pre vydaté ženy a pod. Je to krásny zvyk, ktorý sa zachováva až dodnes. Ok, v poriadku nie je to tradičným zvykom v orientálych krajinách ale skôr v Európe, ale aj tak si myslím, že by to viac obohatilo a sprijemnilo LARP. A zvlášť keď sme len 4...

" Je mi nesmierným uspokojením pozorovať hudbu z trilógie Pán Prsteňov, ako pulzuje novým životom na koncertnom pódiu. "
- Howard Shore -

PoslaťNapísal: Uto Jún 01, 2010 10:41 am 
Obrázok užívateľa

A co ak bude nejaka "neslachticna" chodit so zavojom? Ududpu ju slachticne ci im to bude jedno?

PoslaťNapísal: Str Jún 02, 2010 1:20 am 
Agresívna nutria
Obrázok užívateľa

Aktuálny stav registrácie v tretej vrstve:
46 registrovaných hráčov
cca. 29 miest ešte voľných

ostáva 25 dní do ukončenia registrácie (30. jún)

PoslaťNapísal: Str Jún 09, 2010 10:31 am 
Obrázok užívateľa

Už mi to trošku dlhšie beží hlavou a po rozhovoroch s viacerými inými hráčmi som zistil, že nie som jediný, tak sa konečne musím spýtať :)
Mám pocit, že sme trochu zmätení zo všelijakých zmien a teraz nevieme, čo presne môžeme od Tordhanu 2010 očakávať, nielen čo sa týka settingu, ale aj mnohých iných vecí.
Mohli by sme teda poprosiť o stručný, jasný a výstižný popis, toho, čo môžeme čakať od organizátorov a čo sa čaká od nás? Ideálne by som uvítal 8 vecí, ktoré by som chcel vedieť. Myslím si, že to veľmi pomôže. :) Vďaka

"So, what have we learned? That having a few dedicated souls carrying out the work according to a plan is the way to achieve great things. If all the people repeating “it can’t be done” during the project had spent the same energy on helping out, the whole project could have been much better still. Scepticism and fear of failure have the strength to slow down the ambitions of the many, and to quench the biggest dreams.” -Niki Bergman

PoslaťNapísal: Štv Jún 10, 2010 10:02 am 
Obrázok užívateľa

OKpresne suhlasim s dulim :wink:

PoslaťNapísal: Štv Jún 10, 2010 7:00 pm 
Agresívna nutria
Obrázok užívateľa

Duli píše:
Mohli by sme teda poprosiť o stručný, jasný a výstižný popis, toho, čo môžeme čakať od organizátorov a čo sa čaká od nás? Ideálne by som uvítal 8 vecí, ktoré by som chcel vedieť. Myslím si, že to veľmi pomôže. :) Vďaka

Ze si to ty :).

Citácia:
# LOGISTIKA – Aký je očakávaný počet hráčov, ako dlho trvá akcia, čo bude poskytnuté a čo si hráč má priniesť so sebou. Koľko to stojí a je v cene zahrnuté aj jedlo? Aj vedieť, kde to je / kde sa to koná, pomôže (rovnako ako rada, ako sa tam dostať). Ak sa tam neviem dostať, tak neprídem.

Očakávaný počet hráčov je 100, v rámci tohro počtu aj managujeme registrácie a ich prípadný stop. Akcia trvá od soboty rána do pondelka večera, príchod na akciu je v piatok večer.

Cena akcie je pre aktuálnu 3. vrstvu 3 eurá, pre neplatiacich predom to je 9 eur, v cene sú zahrnuté základné materiály na varenie. Vzhľadom na neuzavrenosť rozpočtu (ešte prebieha registrácia a termín na platbu predom) nemožeme naisto sľúbiť mnoho, každopádne počíta sa s nákupom stanoviny, ktorá bude využiteľná hráčmi. V štádiu vybavovania sú rozmerné stany pre verejné lokácie. Oproti minulému roku budeme viac využívať pyrotechniku a špeciálne efekty, taktiež sa investuje viac do drevného materiálu a jeho prevozu na územie. Bližšie informácie budú známe po 30.6.

Akcia sa koná v Domaniži približne na minuloročnej lokácii - po ukončení registrácie príde každému registrovanému hráčovi na e-mail mapka a bližšie informácie ku spojom a možnostiam dopravy.

Citácia:
PROSTREDIE & ŽÁNER – Do akého bodu v histórií alebo fikcii je larp zasadený? Ak je to vlastné fiktívne prostredie, akému známemu prostrediu je podobné? Môžete organizovať Cthulhu larp, ale to mi nič nepovie o tom, či je to rýchla, jednoduchá a hrdinská akcia proti mýtu, klasický kozmický horor alebo filmový noirový horor. Aj keď hra nie je založená na konkrétnej existujúcej fikcii, prirovnať ju k jednej alebo trom jestvujúcim je jasná cesta ako na to.

Ide o fikciu, avšak fikciu inšpirovanú stredovekým orientom. Bližšie informácie o svete sa dajú nájsť v príbehoch na stránke http://boss.larp.sk, prípadne po 30.6 aj na stránke http://tordhan.larp.sk. Každému registrovanému hráčovi príde na e-mail Príručka, v ktorej budú popísané základné zákonitosti a znalosti sveta, známych postáv apod.

Citácia:
TÉMA – Aké tematické prvky sa snaží larp rozvíjať? Toto je ešte dôležitejšie v prípade, že si mám postavu písať sám, aby som ju mohol vytvoriť tak, že bude nejakým spôsobom vyjadrovať a podporovať tému/-y.

Nosnou témou tohtoročného Tordhanu sú kontrasty - kontrast ideálov postáv s ich reálnym životom, tenká línia medzi vernosťou štátu a vlastizradou, ...

Citácia:
POSTAVY – Kto ich píše? Ak to robia hráči, aké koncepty sú (ne)vhodné a aký druh backgroundu sa k nim hodí? V súvislosti s týmto, je hra jednorázová alebo súčasťou pokračujúcej série s prenášanými postavami?

Návrh postavy píše hráč, spolu so zodpovedným organizátorom ju po debate dokončia. Vhodné sú postavy miestne, prípadne zapadajúce do hierarchie a stereotypov sveta. Background preferujeme stručný, prípadne v bodoch. Hra je súčasťou pokračujúcej série s prenášanými postavami.

Citácia:
POZÍCIA V GNS MODELI – Áno, je to primitívne, ale to sú aj Newtonove pohybové zákony a považujeme ich za užitočné. Je cieľom vášho larpu, aby uspokojoval/povzbudzoval/podporoval súťaživých gamistov, umeleckých narativistov, alebo akčno-reakčných simulacionistov? Keď už sme pri tom, je imerzia dôležitým cieľom alebo nie? Ak áno, aký druh imerzie? Aj keď nemáte radi GNS model, stále môžete vysvetliť, aký štýl hry váš larp podporuje.

Každá postava je vo svete koncipovaná inak, každopádne najvačší doraz vidím v tvorbe zážitku vyplývajúceho z interakcie postavy s okolím. Na GNS modeli by som to videl niekde na rozhraní medzi simuláciou a drámou. Gamistické prvky sú v niektorých prípadoch síce prítomné, avšak považujem ich za zanedbateľné.

Citácia:
VÝSLEDOK (CIEĽ) ALEBO EMÓCIA (CESTA) – Je váš larp o postavách, ktoré sa snažia, aby dosiahli cieľový stav, alebo skôr o akceptovaní situácie takej, aká je, a jej prežívaní? Napríklad, ak organizujete larp v stredovekom prostredí, čaká sa od hráčov, že budú vzdorovať sociálnemu usporiadaniu, alebo okúsia život v ňom?

Ťažko povedať, každopádne prevládajúcim prvkom bude práve emócia (cesta) vzhľadom na všeobecné akceptovanie skvelého cisárskeho aparátu, prípadne beznádeji v snahách o jeho zmenu.

Citácia:
KONFLIKT – Aké druhy konfliktov sa v larpe očakávajú? Bude sa s problémami vysporiadávať latexovými mečmi, riešením morálnych dilem, sociálnymi intrigami alebo vnútornými osobnými konfliktmi? Aké systémy/pravidlá používate na riešenie týchto konfliktov?

Hlavný typ konfliktu na hre je sociálny konflikt medzi postavami, či skupinami postáv. Hra priamo podporuje konflikty fyzického charakteru, od dedinskej bitky až po riešenie situácie zbraňami - vo vačšine prípadov však pojde o vyvrcholenie socialnych konfliktov. Pravidla budu zasielane registrovanym hracom na e-mail.

Citácia:
HARDCORE – Plánuje larp vytláčať ľudí z ich komfortnej zóny, a ak áno akým spôsobom; fyzicky, emocionálne alebo inak? Je závažná šanca, že by hráči mali traumatický zážitok? V tejto súvislosti, zamýšľate zahrnúť náročný obsah?

Je pravdepodobné, že sa na hre objavia prvky psychického a sociálneho nátlaku.

PoslaťNapísal: Štv Jún 10, 2010 11:45 pm 
h4x0r@sc00l
Obrázok užívateľa

Wow, Ondro, fakt vďaka za vyčerpávajúce odpovede! :-)

Čo mňa najviac prekvapilo -- je dosť možné, že je to iba mojou typickou ignoranciou matierálov k larpom, ktorých sa plánujem zúčastniť -- je téma hry. Vôbec som o nej ani netušil, nezdá sa mi, že by sa odzrkadľovala v mojej postave*, a celkovo je akoby až vytrhnutá z kontextu (napr. sa mi zdá, že ten konflikt s ňou ani nesúvisí -- alebo možno rozprávate iba príliš vágne :-P). Asi som iba prehnane kritický, no chcem vedieť viac: ako sa má tá téma prejavovať, má byť zakorenená vo všetkých postavách, majú ju pociťovať a adresovať všetci hráči, alebo je vyslovene cielená iba na niektorých?

Dajte mi viac info, ako sa mám k tomu postaviť, ako *hráč*. Postava ma netankuje, to je len nástroj. Ja ako hráč s týmto nástrojom narábam a tvorím príbeh a drámu. A pri tom mám ako hráč minimum info k tomu, ako gradovať hru, kam ju mám vlastne posúvať. Čo je jej vyvrcholenie? (Teda, môže to byť tajná vec, uznávam, ale možno vám aj moje hnidpošistvo k niečomu pomôže. ;-P)

EDIT: * - Hm, už si asi začínam trošku uvedomovať ten kontrast, tú "os zmeny", ktorou by si postava v rámci hry mala prejsť a aký vývin by mala podstúpiť. Mohli by ste mi to povedať ale aj rovno a priamočiaro :-P

PoslaťNapísal: Pia Jún 11, 2010 1:52 pm 
Agresívna nutria
Obrázok užívateľa

Andros: Samotny konflikt je zakoreneny v postavach a prejavi sa v priebehu hry - nie je vsak prvoplanovo rieseny v samotnej postave (ork, co nema rad orkov :) ), ale v jej interakcii s okolim. Tvoja postava ho zazije v plnej miere taktiez. S hracmi budeme este komunikovat akonahle sa uzavrie registracia a na zaklade nej sa doriesia linky.

Nemusis sa ospravedlnovat za otazky, myslim, ze nie som jediny z BOSSu, ktoreho velmi tesi zaujem a motivuje nas dat do hry viac :).

PoslaťNapísal: Uto Jún 15, 2010 6:33 pm 
Obrázok užívateľa

Nechcem nejako tlačiť na organizátorov, ale plánuje sa komunikovať s registrovanými ľuďmi ešte pred ukončením registrácie, t.j. v čase zvýhodneného poplatku za registráciu, alebo sa najprv ukončí registrácia a toto sa bude riešiť až potom (po 30.júni)?

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 258 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 18  Ďalší

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť